KLADUŠA.NET

Uvijek sa vama! Originalna kladuška stranica...

Wednesday, Aug 15th

Last update05:02:08 PM GMT

Organizirano još jedno u nizu stručnih predavanja za velikokladuške poljoprivrednike

  • PDF

Dok radovi na poljoprivrednim površinama miruju velikokladuški poljoprivrednici vrijeme odmora koriste za sticanje novih znanja, te su u prilici da prate savremena dostignuća u ovoj oblasti. U namjeri da ojača sektor poljoprivrede na području općine Velika Kladuša, Općinska savjetodavna služba za poljoprivredu u saradnji sa Poljoprivrednim zavodom USK-a i Udruženjem poljoprivrednika „Poljoprivrednik“ Velika Kladuša u utorak, 08. marta, u Općinskoj vijećnici organizirala je stručni seminar na temu „Novim sortimentom i hibridima kukuruza i krmnog bilja do rentabilnih prinosa“.  Predavači iz Novosadskog instituta za ratarstvo i povrtlarstvo prisutnima su predstavili širok asortiman proizvoda, vrsta i sorti hibrida kukuruza i krmnog bilja, te kroz prezentaciju stavili akcent na proizvodne rezultate koje su hibridi postigli proteklih godina.   Cilj ovog predavanja je edukativne prirode, a za edukaciju je zainteresiran sve veći broj poljoprivrednih proizvođača, jer su došli do saznanja da uz sjetvu pravog sjemena, pravilnu zaštitu i agrotehnologiju ostvaruju mnogo veće prinose iz svojih poljoprivrednih kultura, ističe jedan od predavača prof. dr. Đorđe Jocković.  I ovog puta dobra posjećenost predavanju ukazuje na činjenicu da su poljoprivredni proizvođači sa područja velikokladuške općine itekako zainteresovani za podizanje produktivnosti, uvođenje novih tehnologija i unapređenja svoje proizvodnje.Dok radovi na poljoprivrednim površinama miruju velikokladuški poljoprivrednici vrijeme odmora koriste za sticanje novih znanja, te su u prilici da prate savremena dostignuća u ovoj oblasti. U namjeri da ojača sektor poljoprivrede na području općine Velika Kladuša, Općinska savjetodavna služba za poljoprivredu u saradnji sa Poljoprivrednim zavodom USK-a i Udruženjem poljoprivrednika „Poljoprivrednik“ Velika Kladuša u utorak, 08. marta, u Općinskoj vijećnici organizirala je stručni seminar na temu „Novim sortimentom i hibridima kukuruza i krmnog bilja do rentabilnih prinosa“.

Predavači iz Novosadskog instituta za ratarstvo i povrtlarstvo prisutnima su predstavili širok asortiman proizvoda, vrsta i sorti hibrida kukuruza i krmnog bilja, te kroz prezentaciju stavili akcent na proizvodne rezultate koje su hibridi postigli proteklih godina. 

Cilj ovog predavanja je edukativne prirode, a za edukaciju je zainteresiran sve veći broj poljoprivrednih proizvođača, jer su došli do saznanja da uz sjetvu pravog sjemena, pravilnu zaštitu i agrotehnologiju ostvaruju mnogo veće prinose iz svojih poljoprivrednih kultura, ističe jedan od predavača prof. dr. Đorđe Jocković.

I ovog puta dobra posjećenost predavanju ukazuje na činjenicu da su poljoprivredni proizvođači sa područja velikokladuške općine itekako zainteresovani za podizanje produktivnosti, uvođenje novih tehnologija i unapređenja svoje proizvodnje.

rvk

Dodaj kometar

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kladusa.net. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Kladusa.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kladusa.net nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Sigurnosni kod
Obnovi

Opcije


Popularno

Komentari

Slučajna Slika

Statistike

Trenutno aktivnih Gostiju: 219 i Članova: 24 
Ti si ovdje: Vijesti - Velika Kladuša - Organizirano još jedno u nizu stručnih predavanja za velikokladuške poljoprivrednike