KLADUŠA.NET

Uvijek sa vama! Originalna kladuška stranica...

Wednesday, Aug 15th

Last update05:02:08 PM GMT

Usvojen Nacrt budžeta za 2011. godinu u visini od 26.458.220 KM

 • PDF

U Bihaću je jučer održana 41.sjednica Općinskog vijeća. Nakon iscrpne gotovo četverosatne rasprave vijećnici su jednoglasno usvojili Nacrt budžeta za 2011 godinu u visini od 26, 458.220 KM.  Riječ o kako je u obraćanju vijećnicima istaknuo načelnik Općine Albin Muslić, realnom budžetu stabilizacijskog karaktera koji tretira nekoliko važnih infrastrukturnih odrednica, a koje će imati značaja i za narednih 50 godina. Nacrtom Budžeta Općine za 2011.godinu najviše sredstava 8, 652. 918 KM utrošiće se za plaće zaposlenih, što predstavlja rast od 18,29% u odnosu na 2010.godinu. S ciljem stvaranja efikasne uprave najavljena je resistematizacija svih radnih mjesta uz najgrađivanje zaslužnih i destimulaciju onih koji ne rade korektno svoj posao. Istaknuta je nužnost što bržeg prelaska na trezorsko poslovanje čime će ostvariti velike uštede u budžetu, a svi korisnici budžeta su pozvani da donosu mjere štednje. I ove godine neće izostati podrška poljoprivrednim proizvođačima. Samo za nabavku visokosteonih junica kroz revolving fond izdvojiće se 200 hiljhada KM. Planirano je izdvajanje 420 hiljada KM za kulturu te 665 hiljhada za sport, dok će se rad mjesnih zajednica podržati s 88 hiljada KM. S obzirom na konstatan pad privrednih aktivnosti, povećanje nezaposlenosti i činjenicu da se sve više građana nalazi u stanju socijalne potrebe istaknuto je da se trebaju povećati sredstva za rad javnih kuhinja, koja su planirana u visini od 30 hiljada KM. Prije rasprave o Nacrtu budžeta, vijećnici su se usaglasili da povodom katastrofe u Japanu putem Ambasade Japana u BiH upute sućut japanskom narodu, koji je u i nakon rata nesebično pomagao BiH. Načelnik Općine Albin Muslić najavio je da će planirati barem i simbolična sredstva za pomoć narodu Japana. uskportal.baU Bihaću je jučer održana 41.sjednica Općinskog vijeća. Nakon iscrpne gotovo četverosatne rasprave vijećnici su jednoglasno usvojili Nacrt budžeta za 2011 godinu u visini od 26, 458.220 KM.   Riječ o kako je u obraćanju vijećnicima istaknuo načelnik Općine Albin Muslić, realnom budžetu stabilizacijskog karaktera koji tretira nekoliko važnih infrastrukturnih odrednica, a koje će  imati značaja i za narednih 50 godina.

Nacrtom Budžeta Općine za 2011.godinu najviše sredstava  8, 652. 918 KM utrošiće se za plaće zaposlenih, što predstavlja rast od 18,29% u odnosu na 2010.godinu. S ciljem stvaranja efikasne uprave najavljena je resistematizacija svih radnih mjesta uz najgrađivanje zaslužnih i destimulaciju onih koji ne rade korektno svoj posao.

Istaknuta je nužnost što bržeg prelaska na trezorsko poslovanje čime će ostvariti velike uštede u budžetu, a svi korisnici budžeta su pozvani da donosu mjere štednje.  I ove godine neće izostati podrška poljoprivrednim proizvođačima. Samo za nabavku visokosteonih junica kroz revolving fond izdvojiće se 200 hiljhada KM.

Planirano je izdvajanje  420 hiljada KM za kulturu te 665 hiljhada za sport,  dok će se rad mjesnih zajednica podržati s 88 hiljada KM. S obzirom na konstatan pad privrednih aktivnosti, povećanje nezaposlenosti i činjenicu da se sve više građana nalazi u stanju socijalne potrebe istaknuto je da se trebaju povećati sredstva za rad javnih kuhinja, koja su planirana u visini od 30 hiljada KM.

Prije rasprave o Nacrtu budžeta, vijećnici su se usaglasili da povodom katastrofe u Japanu putem Ambasade Japana u BiH upute sućut japanskom narodu, koji je u i nakon rata nesebično pomagao BiH. Načelnik Općine Albin Muslić najavio je da će planirati barem i simbolična sredstva za pomoć narodu Japana.

uskportal.ba

Dodaj kometar

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kladusa.net. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Kladusa.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kladusa.net nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Sigurnosni kod
Obnovi

Opcije


Popularno

Komentari

Slučajna Slika

Statistike

Trenutno aktivnih Gostiju: 195 i Članova: 21 
Ti si ovdje: Vijesti - USK - Usvojen Nacrt budžeta za 2011. godinu u visini od 26.458.220 KM