KLADUŠA.NET

Uvijek sa vama! Originalna kladuška stranica...

Wednesday, Aug 15th

Last update05:02:08 PM GMT

Internet u BiH koristi oko 40 posto građana

  • PDF

"Vidimo veliki progres u korištenju Interneta u našoj zemlji", rekla je Zukić-Krivdić i izrazila opredijeljenost da ta kompanija radi na razvoju IT u našoj zemlji, jer vjeruju da to može da doprinese razvoju kompletne ekonomije.  Izrazivši zadovoljstvo što se danas održava prva poslovno-tehnološka konferencija u BiH "Microsoft Network" u Banjoj Luci, ona je naglasila da je u planu da ovaj skup postane tradicija i najveće IT okupljanje u BiH.  "Microsoft Network" okupio je na jednom mjestu oko 270 učesnika, respektabilne predstavnike bh. privrede, privatnog i javnog sektora te istaknute domaće i inostrane IT stručnjake, a bit će predstavljena najnovija Microsoft i partnerska rješenja i njihova korištenja za efikasnije poslovanje.  Konferencija se organizira pod pokroviteljstvom Vijeća ministara BiH, Vlade Republike Srpske i Grada Banje Luke, u saradnji s kompanijama Logosoft, ComTrade, KING ICT, LANACO, HP, M:TEL.  Ministar komunikacija i transporta BiH Rudo Vidović podsjetio da je Vijeće ministara BiH donijelo i strategiju o uspostavi IT društva, sačinjen je i akcioni plan koji otvara put budućeg razvoja, a potpisan je i ugovor s kompanijom Microsoft BiH o licenciranju softvera u tijelima državne uprave.  Vidović je ukazao i da je neophodno veće ulaganje uopće u nauku u BiH, ali i da je potrebno resorno ministarstvo nauke i novih tehnologija na nivou države,da bi razvoj te oblasti pospješio, ali i izdvajalo više sredstava na svim nivoima.  sarajevo-x"Vidimo veliki progres u korištenju Interneta u našoj zemlji", rekla je Zukić-Krivdić i izrazila opredijeljenost da ta kompanija radi na razvoju IT u našoj zemlji, jer vjeruju da to može da doprinese razvoju kompletne ekonomije.

Izrazivši zadovoljstvo što se danas održava prva poslovno-tehnološka konferencija u BiH "Microsoft Network" u Banjoj Luci, ona je naglasila da je u planu da ovaj skup postane tradicija i najveće IT okupljanje u BiH.

"Microsoft Network" okupio je na jednom mjestu oko 270 učesnika, respektabilne predstavnike bh. privrede, privatnog i javnog sektora te istaknute domaće i inostrane IT stručnjake, a bit će predstavljena najnovija Microsoft i partnerska rješenja i njihova korištenja za efikasnije poslovanje.

Konferencija se organizira pod pokroviteljstvom Vijeća ministara BiH, Vlade Republike Srpske i Grada Banje Luke, u saradnji s kompanijama Logosoft, ComTrade, KING ICT, LANACO, HP, M:TEL.

Ministar komunikacija i transporta BiH Rudo Vidović podsjetio da je Vijeće ministara BiH donijelo i strategiju o uspostavi IT društva, sačinjen je i akcioni plan koji otvara put budućeg razvoja, a potpisan je i ugovor s kompanijom Microsoft BiH o licenciranju softvera u tijelima državne uprave.

Vidović je ukazao i da je neophodno veće ulaganje uopće u nauku u BiH, ali i da je potrebno resorno ministarstvo nauke i novih tehnologija na nivou države,da bi razvoj te oblasti pospješio, ali i izdvajalo više sredstava na svim nivoima.

sarajevo-x

Dodaj kometar

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kladusa.net. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Kladusa.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kladusa.net nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Sigurnosni kod
Obnovi

Opcije


Popularno

Komentari

Slučajna Slika

Statistike

Trenutno aktivnih Gostiju: 291 i Članova: 22 
Ti si ovdje: Vijesti - BiH - Internet u BiH koristi oko 40 posto građana