KLADUŠA.NET

Uvijek sa vama! Originalna kladuška stranica...

Wednesday, Aug 15th

Last update05:02:08 PM GMT

Top Panel

Pravilnik

  • PDF

Pravila za Clanstvo:

 

Klikom na link za prijavu obavezujete se na prihvaćanje narednih uslova: Svi stariji od 13 godina imaju pravo da se registruju na kladusa.net, ukoliko ste mladji morate tražiti dopuštenje vaših roditelja. Zabranjeno je izazivanje bilo kakve svadje, širenje dezinformacija i sl. Zabranjeno (reklamiranje) spamiranje korisnika putem privatnih poruka, e-mail i sl. Zabranjeni nickovi imena firmi npr. www.firma.ba, nikovi koji nemaju logike (tx77232x, ffdfdfdf, ...), pogrdnih naziva i slično....

 

Obavezni ste da pročitate pravilnik. Provokativno korištenje nika u cilju reklamiranja i proreklamisanja je zabranjeno. U to spada( da se u potpisu, avataru na forumu postavljaju slike (reklame), a u obliku teksta trenutno je dopušteno uz odobrenje nekog od admina/urednika. Član foruma ne smije da otkriva identitet drugih članova stranice. Zabranjeno je pisati isključivo velikim slovima (jer se lako može protumačiti kao prijetnja). Zabranjeno je vrijeđanje Administratora i Moderatora. Za haber kutiju vrijede iste stvari kao za cijelu stranicu - zabranjeno je psovanje, vrijeđanje, korištenje drugog jezika sem bosanskog, pored toga se svi članovi mole da ne koriste više od max. 7 smajlica po komentaru na haberu.

 

Opšta pravila:

 

I ako če administratori i moderatori ove stranice i foruma pokušati ukloniti ili izmijeniti sav neodgovarajuči materijal cim se pojavi, ipak je nemoguće pregledati svaku poruku. Prema tome, na Vama je da znate da sve poruke poslate na forumu iskazuju stavove i opredjeljenja autora, nikako administratora, moderatora (osim onih poruka poslanih od strane ovih osoba i nećete ih smatrati odgovornim).

Važno je da se slažete da nećete slati bilo kakve uznemiravajuće, poste, prijeteće, pornografske ili poruke mržnje, kao ni bilo kakav materijal koji može narušiti bilo koje od korisničkih pravila. Činjeći to, možete biti trenutno i trajno odstranjeni sa foruma, a Vaš provajder obaviješten o tome. Također je zabranjeno širenje lažnih informacija. IP adresa svih poruka se zabilježavaju kod svih postova. Ako odgovarate na nečije pitanje budite jasni i uslušni, ne vrijeđajte nekoga zbog njegovog neznanja i ne “pametujte”. Ponašajte se prema drugima onako kako želite da se oni ponašaju prema vama.

Forum je zajednica, što podrazumijeva bonton kakav prakticirate i u odnosima sa 'opipljivim' ljudima. Ako je netko na Forumu nepristojan, ne odgovarajte mu vrijeđanjem, već mu pristojno objasnite pravila lijepog ponašanja. Ako njegovo ponašanje i dalje bude neprihvatljivo, ne brinite, Forum ima svog Administratora koji je zadužen za rješavanje problema s takvim članovima. Njegove ovlasti omogućuju mu čak i to da pristupnicima zabrani pristup Forumu. Vi se slažete da Administratori i Moderatori ovog foruma imaju pravo da izmijene, obrišu, premjeste ili zatvore bilo koju temu u bilo koje vrijeme, ukoliko to ocijene potrebnim (bez obrazloženja).

Kao korisnik se slažete da svaka informacija koju će te upisati u registracijskoj formi, snimi se u bazu podataka o korisnicima. Ovi podaci se neće dijeliti trećim osobama bez Vašeg odobrenja. Ovaj forum sadrži male datoteke (cookies) da bi sačuvao informacije na Vašem kompjuteru. U njima nije navedno ništa lično, već služi za lakšuorijentaciju i snalazenje na forumu.

Email adresa se koristi samo za potvrdu registracije te za obavještavanje o promjenama Vašeg korisničkog konta odnosno za slanje nove šifre ukoliko zaboravite staru, ili nekih drugih izmjena. Zbog toga je potrebna tačna E-Mail adresa za registraciju! Duplo registriranje i "floodanje" je zabranjeno (moguće max. 3 osobe sa jednog PC-a )! Ako nađemo kakve "LOŠE NIKOVE / NAZIVE" biće banovan sa Foruma! Ako ima vise osoba od 3 koje koriste isti PC, dužni ste to da javite. (recimo ako se prvi put registrujete iz nekog Intenet kluba).

 

------------------------------------------***************-----------------------------------------

 

Svi dokumenti, neki tonski zapisi i sl. ukoliko je to moguće moraju biti na našem jeziku. Svi koju dodaju ili postavljaju neke programe, dokumente, muziku i slično u sekciju Downloadi ili Forum moraju sami da se pobrinu oko autorskih prava, mi se ograđujemo svake odgovrnosti za to. Ili ispravnosti ti file-ova. Postavljanje strane muzike (na stranom jeziku) je ZABRANJENO bez obzira da li imate Autorska prava. Takodjer iz zakonskih razloga da bi bili na sigurnoj strani vi morate da u roku od 24 sata uništite/skinete kopiju sa interneta, ako sami ne posjedujete licenciju za isto. Administrator stranice http://www.kladusa.net zadrzava pravo promjene pravilnika. Taj isti pravilnik važi bez izuzetka za sve prijavljene članove stranice i dužni su da ga prihvate iako su postali punopravni članovi stranice http://www.kladusa.net prije donošenja tog novog pravilnika i postali članovi po nekom drugom pravilniku. Uredništvo kladusa.net

Opcije


Popularno

Komentari

Slučajna Slika

Statistike

Trenutno aktivnih Gostiju: 222 i Članova: 20 
Ti si ovdje: Servisi - Pravilnik