KLADUŠA.NET

Uvijek sa vama! Originalna kladuška stranica...

Wednesday, Aug 15th

Last update05:02:08 PM GMT

Danas više nije fazon biti žena, nego biti treba

Pročitano 642 puta
Ocijeni blog
(1 Ocijeni)

Ovo je stvarna istina....

Budi lijepa i šuti, piše - Lejla Lačević

„Kad porastem biću žena“ – reče neko od mojih kolega. Međutim, danas više nije fazon biti "žena", nego biti "treba". To što se nekada učilo od mame, prevaziđeno je i okarakterisano kao primitivno, nezanimljivo i nestimulativno. Budi lijepa i šuti Pitam se, gdje se to izgubilo žensko dostojanstvo? Prefinjenost, osjećaj za stil?
Kada su djevojke postale tako vještačke? Tipizirane, istovrsne, kao da postoji fabrika klonova? I zašto?

Gdje su onaj prirodni stid, odmjerenost, maniri? Izgubili se u utrci za sjaj (bijedu) nečijeg automobila, sata, novčanika ... ?

Kada vidim kako se ponašaju djevojke/žene, u neku ruku shvatam zašto su i muškarci postali tako nekreativni. Nemaštoviti, neromantični. Ono što mogu kupiti novcem - kupe (mogu, nažalost, uglavnom sve), a ono što ne mogu i onako im se ne sviđa.

Dugogodišnja borba za ravnopravnost donijela je i neke (mnoge) negativne implikacije, i otišla u sasvim drugu krajnost. Jer ono što od početka, po prirodnom toku stvari, nije jednako, ne može biti jednako ni izvještačeno. Nisam polni diskriminator, samo smatram da su neke stvari ipak samo muške, a neke samo ženske.
Ne mogu da se otmem užasu koji me spopadne kada vidim pripadnice ljepšeg pola sa flašama u ruci, pijane na šanku, kako psuju, ili se utrkuju i divljaju po gradu.
Stvari su se toliko izmijenile da se u međusobnim odnosima više uopće ne zna ko „nosi pantalone“. Bečka škola, šta je to? Neko čuo? Davno izumrli ideal.

S druge strane, kriteriji ženstvenosti i vrjednovanja su radikalno izmijenjeni, pa je tako danas sasvim dovoljno da hodaš na 12 cm štiklama u pola bijela dana, nosiš make up na + 25 uz što manje odjeće, budeš isfenirana, manikirana, nakvarcana. Da imaš privatnu kolekciju video snimaka sa različitim subjektima (i objektima), i visok prag tolerancije.
Budeš glupa. I šutiš.

Jer pametne više nisu nikome interesantne. Koga briga to što osim ljepote, eventualno imaš i mozak, koji pri tome, sačuvaj Bože, znaš i koristiti.
Koga briga to što si pismena, kulturna i obrazovana, što studiraš, radiš, baviš se sportom ili humanitarnim radom.

Dovoljno je da si lijepa.
A kada prestaneš biti lijepa onda nađi sebi djevojku i kupi psa.
Kraj priče.

I zašto nemam momka, pitate ?

Dama☆

Dama☆

Ljubav je vetar koji sve pustoshi...

Webstranica: www.blogger.ba

Više u ovoj kategoriji:

« Psovke, psovanje i psovaonice

Ostavi komentar

Polja označena sa * su obavezna i moraju biti uneseni.

Ti si ovdje: Blogovi - Kultura i Umjetnost - Danas više nije fazon biti žena, nego biti treba